dilluns, 26 de novembre de 2012 13:07

Esbs Falla Infantil 2013

Written by Falla
Hui s el gran dia!! Per fi...deprs d'unes setmanes anunciant la presentaci de les nostres falles... vos comuniquem que aquest s l'esbs de la nostra falleta infantil!! Realitzada per David Moreno i Miguel Arraiz, dos artistes originals i innovadors, porta per llema "MANDALA". Esperem que tant xiquets com majors gaudeixen d'un projecte ple d'il.lusi i diversi en la seua construcci.
divendres, 2 de novembre de 2012 15:13

I per fi... els nostres artistes

Written by Falla

Aquest any, continuant amb la lnia innovadora de les nostres Falles els encarregats de preparar els projectes del 2013, amb collaboraci de la comissi, seran Miguel Arraiz i David Moreno (Artista de la falla infantil de Convento Jerusaln).

Confiem en larquitecte, Miguel Arraiz, faller de la comissi, i en les seues idees i projectes, en constant canvi durant tot lexercici faller (mai deixen devolucionar fins que estan plantades) per realitzar les nostres falles. A ms, afegim un gran artista, David Moreno, que fins ara shavia centrat en la realitzaci de Falles Infantils per que aquest any, amb illusi i moltes ganes aporta el seu treball per debutar en la creaci de Falles grans. Un conjunt dartistes que sobretot aporten una crtica constant al seu propi treball, base imprescindible per a arriscar-se i evolucionar sense estar mai segurs de si el resultat ser el desitjat per convenuts que eixe es el cam a recrrer.

Aix mateix, la idea s innovar amb el material i mantindre la idea de que les Falles poden ser ecolgiques i sostenibles sense necessitat demprar suro. Per aix la proposta dels nostres artistes s la utilitzaci de mduls de cartr, vore fins a on podem portar un material, experimentar amb ell, treure conclusions, sempre amb la incertesa que qualsevol innovaci t... funcionar? El risc, lluitar contra un dels elements de la natura, la pluja. 

El lema de la falla gran es Sest lliurant una batalla encara que no ho spigues i representar un refugi on poder amagar-se fins que passe la tempesta o lluitar contra la situaci actual, retallades, crisi, desnim, por...

El lema de la falla infantil es Mandala i vol ser el punt de la reconstrucci de les noves generacions (els xiquets sn el futur), per eixe futur depn de l herncia que reben dels adults.

Ambdues falles es plantaran probablement en una nova ubicaci, al carrer Castielfabib amb Tirso de Molina.

Esperem que siga un canvi positiu i que el projecte dels nostres artistes agrade a grans i a menuts perqu per a ells est pensat i creat.

 

 

 
divendres, 26 d'octubre de 2012 16:24

Inauguraci Casal

Written by Joan

Tenim el plaer de convidar-vos a la inauguraci del nostre nou casal ubicat al carrer Castielfabib n 13 Baix.

La inauguraci ser el proper dia 26 d'Octubre a les 20:00 h.

Us esperem a tots!

 

dissabte, 29 de setembre de 2012 17:02

Histria

Written by Joan

 

Al 1979 Campanar era un barri totalment diferent al que coneguem hui en dia. Vall de la Ballestera es componia dels edificis alts que enfronten amb Mestre Rodrigo, la resta horta. Marqus de Sant Joan, noms existia en la part de la bolera i per part de les installacions duna fbrica dassaonats, lloc generalment elegit per acampar a la zona. La banda de Diputat Llus Lucia era una Serradora i al costat della, la xabola de Rosa, una gitana amb diversos xiquets a qui tots coneixien i guardaven roba i efectes pel seu s.

Aquesta xabola, va ser, fa uns 35 anys el focus que va generar la creaci de la nostra Falla. Al voltant de la xabola sacumulaven trastos, deixalles, matolls, fem... el vens comenaven a notar les seues conseqncies i, un bon dia i duna manera improvisada, un grapat de persones es va reunir amb la intenci darreplegar i netejar tota la zona. Durant el procs de neteja no faltaren les bromes, sestretien llaos i en un obrir i tancar dulls alg va proposar... I PER QU NO FEM UNA FALLA?

Aix va ser com poc a poc es varen anar formant els principis que portarien a crear lactual "Associaci Cultural Falla Castielfabib Marqus de Sant Joan":

No es distingiria entre sexes, dones i homes; tots tindrien la mateixa responsabilitat (recordeu que en aquell moment existia el Delegat de la Secci Femenina), funcionarem amb criteris democrtics; de cara al venat, ens involucrarem en els seus problemes que sn els nostres, perqu nosaltres tamb som vens, serem exemple de conducta retirant puntualment aquells adorns que posem als carrers, donarem especial atenci als xiquets, etc...

Es va comenar a fer papers i preparar-ho tot per, com resultat de la falta de coneixements i experincia, eixe any no es va tindr opci de constituir una comissi fallera, estava fora de termini i caldria esperar un any. Com les ganes fer festa i convivncia eren molt fortes i fermes es va crear una associaci de festes que aprofitaria de pont final a ser acceptats com a Comissi de Falla. Per aquesta causa va nixer AFECA (Associaci de FEstejos dels carrers Castielfabib i Adjacents), nom que durant anys els xiquets i majors han cantat i defensat quan parlen de la nostra falla.

Al llarg daquests anys molts fallers, falleres, amics i vens han passat per la nostra comissi. Alguns continuen des de linici al casal, uns altres van i venen i uns altres ja no estan; per sempre sha mantes aquest esperit jovial que caracteritza a la gent de la falla Castielfabib. Som ansiosos per viure, informals, rebels, confusos en alguns aspectes, en perode de formaci, vids per conixer, respectuosos amb els que no ho sn i oberts a conixer noves persones que ens aporten nous punts de vista. Conscients de la nostra essncia, del nostre objectiu, de la nostra meta.

La nostra comissi des daquelles primeres falles del 1980, on plantarem falla grcies a la comissi Portal de la Valldigna i als mobles i trastos vells del vens, fins ara ha evolucionat molt. Hem tingut anys de bonana, anys on hem arribat a oblidar-nos de perqu fem falla i anys on els propis fallers sols mirvem per nosaltres. Per ara la nostra comissi ha marcat el principi duna nova histria hem recordat perqu fem falla, qu volem aconseguir al barri i quines sn les nostres metes al mn faller.

 

Grcies a un ninot molt peculiar "Xufina" la nostra comissi sha replantejat el rumb de la festa. Un ninot descames roses ens ha permet estar a les xarxes socials i ens ha fet comenar a parlar dintervencions urbanes, dus de lespai pblic, de projectes... al cap i a la fi de falles innovadores i experimentals. No volem ficar etiquetes per les nostres falles des del 2010 sn diferents, per a un pblic diferent i amb una arribada als mitjans de comunicaci ms amplia perqu estem convenuts del gran potencial de la nostra festa.

 

 

Continuem sent una xicoteta gran famlia de gent jove, amb un esperit lluitador i amb ganes de crear, experimentar, arriscar perqu la nostra essncia s obrir les falles al barri i al mn i des de la nostra humil situaci s el que fem i el que continuarem fent esperem que molts anys.

dimecres, 27 de juny de 2012 15:21

Video construcci i crem Falla 2012

Written by Falla

Un any de projecte, sis mesos de treball al casal, dos dies de construcci al carrer i dos hores i mitja de crem. Tot resumit en un minut !!!!!

divendres, 8 de juny de 2012 11:12

Berbena de Sant Joan

Written by Joan

 Ac us deixem el cartell de la Berbena de Sant Joan. Us esperem a tots el proper 16 de Juny en la FALLA!!!

 

dilluns, 4 de juny de 2012 14:58

Sopar Brillants Federacio Benicalap-Campanar

Written by Joan

Aquest dissabte 2 de Juny va ser un dia molt especial per a tots el guardonats amb el bunyol dor amb fulles de llorer i brillants al 2012. La nostra Federaci, Benicalap i Campanar, va organitzar un sopar per homenatjar a aquestes persones que porten quasi una vida dedicant-se a les falles.

El sopar es va realitzar en un complex molt indicat per locasi: El sal del Museu del Gremi dArtistes Fallers. Un lloc on totes les comissions de la Federaci gaudrem dun sopar suculent i demostrrem la nostra germanor al dedicar-li unes paraules i un acte homenatge a tots els fallers que porten 30 o 25 anys (amb 15 de directiva) millorant i treballant per les falles.

Des de la nostra comissi donem lenhorabona a:

ISABEL MARTNEZ CERDAN, fallera de la comissi des del primer any quan crearen la falla. Grcies per treballar per aquestes festes i per intentar que la nostra comissi millore dia rere dia!

JAVIER ORTI GARCIA, faller tamb veter que ha criat a les seues filles al casal i que ara ens porta als seus nets tamb fallers. Grcies per dedicar tantes hores del teu temps a la nostra comissi!

 

 

dimarts, 15 de maig de 2012 18:04

 

FALLA CASTIELFABIB-MARQUS DE SANT JOAN

C/ Castielfabib 13, baix esq.
46015 Valncia
(Al costat del prxim Decathlon)Ver mapa ms grande

Com arribar:

- Metro > Lnea 1, parada Turia o Campanar- La Fe

- Autobs > Lnea 90, 89, 29 o aquells que arriben al Nuevo Centro com 61, 62, 63, 73 i 95

dimarts, 15 de maig de 2012 18:03

Falles 2010

Written by Falla

 

Falles 2010

Artista: Jos Gramaje
Lema: Perill, obres!
Secci: 6a B

Artista: Miguel Arraiz + Menta Diseadores
Lema: 2010: L'Odissea dels Orxateitors
Secci: 12
Premi: 1er Ingeni i Grcia + 1er Millor escena fallera a la Orxata de Xufa de Valncia

dimarts, 15 de maig de 2012 18:01

Falles 2011

Written by Falla

 

FALLA GRAN 2011

Artista: Miguel Arraiz

Esbs: Marcelo Fuentes

Lema: No prestes atenci a l'home de darrere de la cortina

Secci: 5a A

Premi: 2on Experimental

http://castielfabib2011.blogspot.com/

 

 

 

 

 

FALLA INFANTIL 2011

Artista: Giovanni Nardin

Lema: Paleoltiques

Secci: 13

http://paleoliticas.blogspot.com/2010/10/monumento-infantil-2011-falla.html

 


<< Inici < Anterior 1 2 3 4 Següent > Final >>
Pàgina 2 de 4

T'agrada? Compartix-ho!

Segueix-nos a twitter

No tweets found.
Scroll Up