Noticies

Noticies (42)

divendres, 2 de novembre de 2012 15:13

I per fi... els nostres artistes

Written by Falla

Aquest any, continuant amb la lnia innovadora de les nostres Falles els encarregats de preparar els projectes del 2013, amb collaboraci de la comissi, seran Miguel Arraiz i David Moreno (Artista de la falla infantil de Convento Jerusaln).

Confiem en larquitecte, Miguel Arraiz, faller de la comissi, i en les seues idees i projectes, en constant canvi durant tot lexercici faller (mai deixen devolucionar fins que estan plantades) per realitzar les nostres falles. A ms, afegim un gran artista, David Moreno, que fins ara shavia centrat en la realitzaci de Falles Infantils per que aquest any, amb illusi i moltes ganes aporta el seu treball per debutar en la creaci de Falles grans. Un conjunt dartistes que sobretot aporten una crtica constant al seu propi treball, base imprescindible per a arriscar-se i evolucionar sense estar mai segurs de si el resultat ser el desitjat per convenuts que eixe es el cam a recrrer.

Aix mateix, la idea s innovar amb el material i mantindre la idea de que les Falles poden ser ecolgiques i sostenibles sense necessitat demprar suro. Per aix la proposta dels nostres artistes s la utilitzaci de mduls de cartr, vore fins a on podem portar un material, experimentar amb ell, treure conclusions, sempre amb la incertesa que qualsevol innovaci t... funcionar? El risc, lluitar contra un dels elements de la natura, la pluja. 

El lema de la falla gran es Sest lliurant una batalla encara que no ho spigues i representar un refugi on poder amagar-se fins que passe la tempesta o lluitar contra la situaci actual, retallades, crisi, desnim, por...

El lema de la falla infantil es Mandala i vol ser el punt de la reconstrucci de les noves generacions (els xiquets sn el futur), per eixe futur depn de l herncia que reben dels adults.

Ambdues falles es plantaran probablement en una nova ubicaci, al carrer Castielfabib amb Tirso de Molina.

Esperem que siga un canvi positiu i que el projecte dels nostres artistes agrade a grans i a menuts perqu per a ells est pensat i creat.

 

 

 
divendres, 26 d'octubre de 2012 16:24

Inauguraci Casal

Written by Joan

Tenim el plaer de convidar-vos a la inauguraci del nostre nou casal ubicat al carrer Castielfabib n 13 Baix.

La inauguraci ser el proper dia 26 d'Octubre a les 20:00 h.

Us esperem a tots!

 

dissabte, 29 de setembre de 2012 17:02

Histria

Written by Joan

 

Al 1979 Campanar era un barri totalment diferent al que coneguem hui en dia. Vall de la Ballestera es componia dels edificis alts que enfronten amb Mestre Rodrigo, la resta horta. Marqus de Sant Joan, noms existia en la part de la bolera i per part de les installacions duna fbrica dassaonats, lloc generalment elegit per acampar a la zona. La banda de Diputat Llus Lucia era una Serradora i al costat della, la xabola de Rosa, una gitana amb diversos xiquets a qui tots coneixien i guardaven roba i efectes pel seu s.

Aquesta xabola, va ser, fa uns 35 anys el focus que va generar la creaci de la nostra Falla. Al voltant de la xabola sacumulaven trastos, deixalles, matolls, fem... el vens comenaven a notar les seues conseqncies i, un bon dia i duna manera improvisada, un grapat de persones es va reunir amb la intenci darreplegar i netejar tota la zona. Durant el procs de neteja no faltaren les bromes, sestretien llaos i en un obrir i tancar dulls alg va proposar... I PER QU NO FEM UNA FALLA?

Aix va ser com poc a poc es varen anar formant els principis que portarien a crear lactual "Associaci Cultural Falla Castielfabib Marqus de Sant Joan":

No es distingiria entre sexes, dones i homes; tots tindrien la mateixa responsabilitat (recordeu que en aquell moment existia el Delegat de la Secci Femenina), funcionarem amb criteris democrtics; de cara al venat, ens involucrarem en els seus problemes que sn els nostres, perqu nosaltres tamb som vens, serem exemple de conducta retirant puntualment aquells adorns que posem als carrers, donarem especial atenci als xiquets, etc...

Es va comenar a fer papers i preparar-ho tot per, com resultat de la falta de coneixements i experincia, eixe any no es va tindr opci de constituir una comissi fallera, estava fora de termini i caldria esperar un any. Com les ganes fer festa i convivncia eren molt fortes i fermes es va crear una associaci de festes que aprofitaria de pont final a ser acceptats com a Comissi de Falla. Per aquesta causa va nixer AFECA (Associaci de FEstejos dels carrers Castielfabib i Adjacents), nom que durant anys els xiquets i majors han cantat i defensat quan parlen de la nostra falla.

Al llarg daquests anys molts fallers, falleres, amics i vens han passat per la nostra comissi. Alguns continuen des de linici al casal, uns altres van i venen i uns altres ja no estan; per sempre sha mantes aquest esperit jovial que caracteritza a la gent de la falla Castielfabib. Som ansiosos per viure, informals, rebels, confusos en alguns aspectes, en perode de formaci, vids per conixer, respectuosos amb els que no ho sn i oberts a conixer noves persones que ens aporten nous punts de vista. Conscients de la nostra essncia, del nostre objectiu, de la nostra meta.

La nostra comissi des daquelles primeres falles del 1980, on plantarem falla grcies a la comissi Portal de la Valldigna i als mobles i trastos vells del vens, fins ara ha evolucionat molt. Hem tingut anys de bonana, anys on hem arribat a oblidar-nos de perqu fem falla i anys on els propis fallers sols mirvem per nosaltres. Per ara la nostra comissi ha marcat el principi duna nova histria hem recordat perqu fem falla, qu volem aconseguir al barri i quines sn les nostres metes al mn faller.

 

Grcies a un ninot molt peculiar "Xufina" la nostra comissi sha replantejat el rumb de la festa. Un ninot descames roses ens ha permet estar a les xarxes socials i ens ha fet comenar a parlar dintervencions urbanes, dus de lespai pblic, de projectes... al cap i a la fi de falles innovadores i experimentals. No volem ficar etiquetes per les nostres falles des del 2010 sn diferents, per a un pblic diferent i amb una arribada als mitjans de comunicaci ms amplia perqu estem convenuts del gran potencial de la nostra festa.

 

 

Continuem sent una xicoteta gran famlia de gent jove, amb un esperit lluitador i amb ganes de crear, experimentar, arriscar perqu la nostra essncia s obrir les falles al barri i al mn i des de la nostra humil situaci s el que fem i el que continuarem fent esperem que molts anys.

divendres, 8 de juny de 2012 11:12

Berbena de Sant Joan

Written by Joan

 Ac us deixem el cartell de la Berbena de Sant Joan. Us esperem a tots el proper 16 de Juny en la FALLA!!!

 

dilluns, 4 de juny de 2012 14:58

Sopar Brillants Federacio Benicalap-Campanar

Written by Joan

Aquest dissabte 2 de Juny va ser un dia molt especial per a tots el guardonats amb el bunyol dor amb fulles de llorer i brillants al 2012. La nostra Federaci, Benicalap i Campanar, va organitzar un sopar per homenatjar a aquestes persones que porten quasi una vida dedicant-se a les falles.

El sopar es va realitzar en un complex molt indicat per locasi: El sal del Museu del Gremi dArtistes Fallers. Un lloc on totes les comissions de la Federaci gaudrem dun sopar suculent i demostrrem la nostra germanor al dedicar-li unes paraules i un acte homenatge a tots els fallers que porten 30 o 25 anys (amb 15 de directiva) millorant i treballant per les falles.

Des de la nostra comissi donem lenhorabona a:

ISABEL MARTNEZ CERDAN, fallera de la comissi des del primer any quan crearen la falla. Grcies per treballar per aquestes festes i per intentar que la nostra comissi millore dia rere dia!

JAVIER ORTI GARCIA, faller tamb veter que ha criat a les seues filles al casal i que ara ens porta als seus nets tamb fallers. Grcies per dedicar tantes hores del teu temps a la nostra comissi!

 

 

dimarts, 15 de maig de 2012 15:50

Maria Miralles a la Mostra de LLibrets en Gandia

Written by Joan

El passat disabte 5 de Maig, Maria Miralles Molina, fallera de la comissi, acompanyada per Marta Melis, va assistir a la mostra de llibrets de Gandia, celebrada al museu faller de la mateixa ciutat.

Maria va assistir com a representant de la falla i com a convidada per a realitzar una ponncia sobre "Com fer un llibret des de l'inici". Va ser una jornada molt interessant on, tant la nostra falla com altres, van tenir l'oportunitat de mostrar el treball realitzat en el llibret del 2012. Una mostra que porta diversos anys realitzant-se i que poc a poc va adquirin importncia dins de l'agenda d'esdeveniments fallers.

La xerrada que va oferir Maria, va ser molt entretinguda, dinmica i amena. La gent va agrair que fos diferent i que dons la visi de a nostra delegaci de llibret des d'un punt de vista realista, parlant dels aspectes possitius i negatius que ens trobem quan ens enfrontem a la realitzaci d'un llibret des de l'inici.

Com sabem que molts de vosaltres no vau poder assistir, us deixem l'enlla per a que disfruteu de la xerrada de la nostra amiga i de les seues explicacions.

 ENHORABONA MARIA!

 

dimarts, 24 d'abril de 2012 17:51

Nohem Rodrguez, nova presidenta

Written by Falla


El passat divendres 20 d' Abril, en Junta General Extraordinria, es va elegir com a nova presidenta de la Falla Castielfabib - Marqus de Sant Joan (@FCastielfabib) per a l'exercici 2012-2013 a la Srta. Nohem Rodrguez Camps.

Fallera de la comissi des de fa quasi 20 anys, Nohem, accedeix al crrec amb la intenci de continuar amb el projecte innovador iniciat amb la falla infantil protagonitzada per Xufina (@xufina).

La comissi, de carcter jove i emprenedor, te ganes d'obrir nous camins i noves visions al mn faller.

 

dimecres, 22 de febrer de 2012 23:34

Una crem reciclable

Written by Falla

Igual que en anys anteriors, la Falla Castielfabib segueix apostant per investigar i recuperar l's de materials el ms naturals possibles.

La falla d'enguany estar composta nicament de fusta, exactament 35 m
3 de fusta de pi i algunes peces de cera.


L'inters no s nicament l'elecci dels materials, sin tamb els residus que produeix.


D'aquesta manera i a causa dels materials triats, entre ells un substrat vegetal per a cobrir el sl en la plant, la falla pot tenir un segon s que s'est gestionant, ja que es coneixen estudis sobre els beneficis de l'aportaci de les cendres de la fusta com a fertilitzant en jardineria.

 

Tota la informaci sobre la falla del 2012 al apartat "monuments"

Foto: Crem Falla 2011 "No prestes atenci a l'home darrere de la cortina"

 

dissabte, 24 de desembre de 2011 17:24

Proclamaci FMI 2012: Paula Naharros

Written by Falla

El passat diumenge 18 de Desembre, a falta d'una setmana per al Nadal, la falla Castielfabib celebrava un dels actes ms importants de l'exercici 2012.

Desprs de molts mesos buscant i esperant, per fi podien proclamar a la xiqueta:

Paula Naharros Valiente

com a Fallera Major Infantil per a les Falles 2012.

La vesprada era tranquil.la, el casal decorat amb un gran cartell i flors de tela grisa esperava l'arribada dels convidats i els nervis comenaven a florir entre la comissi. A les 18h en punt, la nostra presidenta Marta Melis es va dirigir a casa de Paula i uns pocs minuts desprs la veiem arribar acompanyada d'una xiqueta que, amb cara de illusi mostrava un somriure que illuminava el barri. 

Tots lespervem a la porta del casal i, com sempre, una traca marcava l'inici d'un nou regnat.  A l'entrar es podia escoltar una veu en off que deia.... "Em diuen Paula Naharros, vaig nixer un 13 d'octubre del 1998 i era una beb tranquilla i molt bona..."

 

Poquet a poquet i mirant uns psters amb fotos anvem descobrint qui era eixa xiqueta d'ulls blaus que anava a representar a tota una comissi, tant infantil com major. Una xiqueta divertida, riallera, familiar, protectora amb els seus germans i amb ganes de descobrir unes noves falles al costat de la seua famlia i de tots els xiquets que formen la seua comissi.

Des d'aquestes breus paraules, desitgem de tot cor que gaudisca de cada moment amb molta intensitat, amb eixe somriure que li caracteritza i amb l'emoci que ens va demostrar aquest primer dia quan les llgrimes dalegria queien per la seua cara en descobrir que, per fi, era la FMI 2012

 

ENHORABONA PAULA!!

dissabte, 24 de desembre de 2011 17:17

Felicitaci Nadal

Written by Falla

 

Grcies a tots el que feu possible que any rere any tornem a illusionar-nos!!

 

Bon nadal!!

<< Inici < Anterior 1 2 3 Següent > Final >>
Pàgina 2 de 3

T'agrada? Compartix-ho!

Segueix-nos a twitter

No tweets found.
Scroll Up